CÂȘTIGĂTORI PREMIILE OSCAR 2019. CINE A LUAT MARELE TROFEU

februarie 25, 2019

După luni întregi de speculații, controverse și numeroase filme vizionate, câștigătorii Premiilor Oscar 2019 vor fi desemnați în această noapte în cadrul ceremoniei impresionante de la Teatrul Dolby din Los Angeles. Cea de-a 91-a gală a premiilor Academiei Americane de Film va putea fi urmărită LIVE pe Oscars.com și pe pagina oficială de Facebook a grandiosului eveniment.

premiile-oscar

 

Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles:

Cel mai bun film: „Green Book

 • În 1962, Tony Lip, un paznic de noapte dintr-un cartier italian-american din Bronx, devine șoferul unui pianist clasic afro-american, într-un tuneu de la Manhattan la Deep South. În aceste călătorii, ei trebuie să se bazeze pe „Negro Motorist Green Book” pentru a-i îndruma către puținele locații care erau în siguranță pentru afro-americani. Confruntați cu rasismul, pericolul, precum și cu umanitatea și umorul neașteptat, ei sunt forțați să-și pună deoparte diferențele pentru a supraviețui și a prospera în cea mai importantă călătorie a vieții lor. Filmul este inspirat de o prietenie adevărată care a mers dincolo de rasă, clasă socială și granița Mason-Dixon din 1962.

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

 • Cel mai personal proiect de până acum al regizorului și scriitorului Alfonso Cuarón, Roma (2018) este o poveste care explorează un an turbulent din viața unei familii din clasa mijlocie din Mexico City, la începutul anilor 1970. O portretizare vie a conflictelor interne și a ierarhiei sociale în mijlocul turbulențelor politice, filmul urmărește o tânără bonă, Cleo, care lucrează în Mexico City pentru o familie din clasa de mijloc.Mamă a patru copii, Sofia, se confruntă cu absența prelungită a soțului ei, în timp ce Cleo se confruntă cu propriile sale vești devastatoare, care amenință să o distragă de la îngrijirea copiilor Sofiei, pe care îi iubește ca și cum ar fi ai ei. Cleo și Sofia se luptă în tăcere cu schimbările care pătrund în casa familiei, într-o țară care se confruntă cu luptele dintre o miliție sprijinită de guvern și studenții demonstranți. Într-o perioadă de conflicte personale, sociale și politice, filmul explorează mijloacele prin care familia își menține echilibrul.

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

 • Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)

 • La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Anne, o regină firavă, ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea fragilă a reginei. Atunci când o nouă slujitoare pe nume Abigail sosește, farmecul ei o cucerește pe Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei, iar Abigail vede în asta o șansă de întoarcere la rădăcinile ei aristocratice.Pe măsură ce politica războiului devine destul de consumatoare de timp pentru Sarah, Abigail intră în breșă substituind însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile, nelăsând nicio femeie, bărbat sau politică să stea în calea ei. Relația strânsă dintre regina Anne și confidenta, sfătuitoarea și iubita ei clandestină Sarah, este amenințată de venirea lui Abigail, lucru care conduce la o rivalitate amară pentru a fi favorita reginei.

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King – „If Beale Street Could Talk

 • O poveste ce are la baza romanul lui Baldwin in care intalnim faimoasa Tish care este o femeie angajata recent, aparandusi iubitul si sustinundul pentru nevinovatia sa, care incearca din toate partile pentru a dovedi ca este nevinovat in ciuda toate acuzatile aduse impotriva lui la procesul final. Aceasta este povestea unui cuplu tanar si a familiei sale care o descrie ca pe o sarbatoare in ziua in care reseste sa se reuneasca din nou dupa multi ani despartiti. Urmariti acum la noi pe site povestea de o viata a acestei famili.

Cel mai bun film străin: Mexic – „Roma

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into the Spiderverse

 • Omul-Pãianjen: În lumea pãianjenului – Phil Lord și Christopher Miller, mințile creative din spatele filmelor LEGO și 21 Jump Street, își aduc talentele unice într-o viziune proaspătă a unui univers Spider-Man diferit, cu un stil vizual revoluționar. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) urmărește povestea adolescentului din Brooklyn, Miles Morales, și posibilitățile nelimitate ale unui „Spider-Verse”, unde mai mulți eroi au posibilitatea de a purta masca. După ce este mușcat de un păianjen modificat genetic, Morales este înzestrat cu puteri uimitoare similare cu cele ale lui Peter Parker. Părinții lui Miles, Jefferson și Rio sunt părți importante ale vieții băiatului, în timp ce Jefferson, un tată iubitor și devotat, este neîncrezător în eroii costumați. În aventurile sale de a patrula orașul și de a urmări răufăcătorii, tânărul Morales oscilează între viața de liceean și cea de supererou, descoperind că nu este singurul Spider-Man din „Spider-Verse”. Pe masură ce entuziastul Miles își descoperă noile sale abilități, Peter Parker, care vine dintr-un alt univers, va deveni mentorul său.

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart – „Black Panther

 • Razboiul Civil din Căpitanul America a adus în prim-plan un nou super erou în persoana lui Black Panther – sau Pantera Neagră, mai pe româneşte. Cel care se ascunde în spatele costumului agilei Pantere Negre este T’Challa, fiul regelui unei ţări africane izolate de restul lumii care a fost ucis în cadrul unui atac cu bombă pus la cale de Helmut Zemo, noul inamic al Războinicului Iernii, care i-a înscenat atacul pentru ca Pantera Neagră să-l distrugă. După ce a fost atras în acel Război Civil şi i-a luat partea lui Iron Man, T’Challa a aflat adevărul despre înşelătoria lui Zemo şi a hotărât să-l ajute pe Războinicul Iernii, oferindu-i adăpost în ţara sa, Wakanda.Odată cu moartea tatălui său, T’Challa a preluat funcţia de conducător al ţării şi, odată cu această responsabilitate, şi-a atras o mulţime de duşmani ce provin chiar din propria lui ţară. Un grup de oameni influenţi din Wakanda pun la cale o mică revoltă pentru a-l detrona pe noul lider şi a prelua ei puterea din mâinile Panterei Negre. Pentru a-şi păstra puterea şi a preveni ca Wakanda să fie distrusă, el trebuie să se alieze cu câteva persoane cheie., film online subtitrat în Română

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee – „BlacKkKlansman

 • Regizoarea lui Spike Lee a fost produsă de echipa din spatele Get Out și oferă o altă explorare provocatoare a relațiilor rasiale americane. În mijlocul mișcării drepturilor civile din anii 1970, Ron Stallworth (John David Washington) devine primul detectiv neagră al departamentului de poliție din Colorado Springs. El se străduiește să-și dovedească valoarea prin infiltrarea capitolului local al Ku Klux Klan și convinge colegul său evreu (Adam Driver) să meargă sub acoperire ca un supremacist alb.

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly – „Green Book

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron – „Roma

Cel mai bun montaj: John Ottman – „Bohemian Rhapsody

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson – „Black Panther

Cel mai bun cântec: „Shallow” din „A Star Is Born” – muzică și versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst şi Nina Hartstone – „Bohemian Rhapsody

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin şi John Casali – „Bohemian Rhapsody

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles şi J.D. Schwalm – „First Man

 • Filmul istoric este o privire asupra vieții astronautului Neil Armstrong și a legendarei misiuni spațiale prin care a devenit primul om care a ajuns pe Lună, în iulie 1969. Istoricul NASA, James R. Hansen, a avut un acces direct rar la persoana lui Armstrong, un pilot experimentat, transformat într-un astronaut atât de determinat să ajungă pe Lună și să joace rolul de erou american, încât a devenit cunoscut sub numele de „the Ice Commander”.Armstrong a suferit o tragedie familială înainte ca Apollo să-l transforme în acest astronaut îndârjit și să devină un erou desăvârșit. Armstrong s-a întors de pe Lună ca unul dintre cei mai faimoși oameni de pe Pământ, dar nu a profitat de această faimă printr-o carieră politică. El s-a reconectat cu familia, s-a izolat de lumea exterioară și a devenit un om privat. First Man (2018) explorează sacrificiile și costurile lui Neil Armstrong, pe parcursul uneia dintre cele mai periculoase misiuni din istoria călătoriei spațiale.

Cele mai bune costume: Ruth Carter – „Black Panther

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe și Patricia Dehaney – „Vice

 • Povestea lui Dick Cheney (Christian Bale), un inginer birocratic la nivel înalt, care, în liniște, a exercitat o putere imensă ca vicepreședinte pentru George W. Bush, remodela țara și lumea în moduri pe care încă ne simțim astăzi.

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao

 • O femeie chinezo-canadiană care suferă de sindromul cuiburilor goale primește oa doua lovitură la naștere când una dintre găluștele ei lucrează manual.

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Skin

 • Pe baza documentarului MSNBC din 2012, Bryon Widner a fost unul dintre cei mai căutați supremațiști ai FBI-ului. Acoperit de tatuajele rasiste de la cap până în picioare că a câștigat crime de ură, conduce o viață distructivă și se îndreaptă pe calea fără întoarcere. Când îl întâlnește pe Julie și pe cele trei fiice ale ei din relațiile anterioare, responsabilitățile părintești îi dau dorința de a lăsa mișcarea în urmă. El suferă amenințări cu moartea și hărțuire de la vechea sa bandă, încercând să-și întoarcă viața. Cu ajutorul FBI și SPLC, el suferă 25 de operații brutale de îndepărtare a tatuajelor în schimbul decodării tatuajelor care acoperă corpul său, ceea ce culminează cu arestarea și condamnarea fostei sale bande.

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo

 • Urmăriți-l pe Alex Honnold când devine prima persoană care a urcat vreodată singur la zidul de 4000 de metri al lui Yosemite, El Capitan Wall. Fără funii sau echipamente de siguranță, a terminat cu siguranță cea mai mare fată din istoria cățărării în stânci.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence

 • Într-un sat rural din Delhi, India, femeile conduc o revoluție liniștită. Se luptă împotriva stigmatizării profunde a menstruației. Perioada. Sfârșitul sentinței. – un scurt documentar regizat de Rayka Zehtabchi – povesteste povestea lor. De-a lungul generațiilor, aceste femei nu aveau acces la tampoane, ceea ce duce la probleme de sănătate, iar fetele lipsesc de la școală sau abandonează în totalitate. Dar atunci când în sat este instalată o mașină sanitară, femeile învață să producă și să comercializeze propriile tampoane, împuternicind femeile din comunitatea lor. Ei își numesc marca “FLY”, pentru că vor ca femeile “să crească”. Zborul lor este, în parte, favorizat prin munca fetelor de liceu aflate la jumătatea unei lumi, în California, care a ridicat banii inițiali pentru mașină și a început un non-profit numit “Proiectul Pad”.

Mult așteptata gală a Premiilor Oscar 2019 va începe de la 03.00, ora României. Tot atunci nume grele din lumea filmului vor păși pe covorul roșu întins pentru Premiile Oscar din acest an, iar invitații, dar și milioane de oameni din întreaga lume, care vor urmări transmisia în direct, vor sta cu sufletul la gură până când vor afla numele celor care au fost răsplătiți cu celebrele statuete din aur. Organizatorii celei de-a 91-a gală a premiilor Academiei Americane de Film au luat măsuri excepţionale de securitate, peste 10.000 de poliţişti fiind detaşaţi la Dolby Theatre.

Din dorința de a nu se afla dinainte numele câștigătorilor Premiilor Oscar 2019 nu s-a făcut o astfel de listă. Astfel, trei oficiali trebuie să memoreze ce film câştigă la fiecare dintre cele 24 de categorii. Trei seturi de plicuri cu numele câştigătorilor Oscar 2019 sunt sigilate şi păzite. Ele se află într-un loc secret şi urmează să ajungă la Dolby Theatre.

Poti viziona online complet acest eveniment din lumea cinematografiei aici….

10 persoane care au vizionat acest film/serial
Categorii

Lasă un comentariu (Feedback)

Toate filmele online gratuite găsite pe acest site sunt găzduite pe serverele terți , filmele online sunt disponibile gratuit cu subtitrare pentru toti utilizatorii de internet.Orice masuri juridice cu privire la filme online gratuite de pe acest site ar trebui să fie luate direct catre site-ul ce găzduiește filmele (fisierele video) , vezi-online.eu nu este un afiliat de-al lor .