Filme noi în cinema și pe Netflix – februarie 2020 – În reluare pe veziONLINE

martie 5, 2020

În fiecare lună, filme noi sunt lansate în cinematografele din România, dar și pe Netflix. Ce premiere au loc în februarie 2020, afli din acest articol.

Din 7 februarie în cinema:

O zi minunată în cartier / A Beautiful Day in the Neighborhood

Dramă Biografică, cu Tom Hanks în rolul principal. filmul se bazează pe fapte reale: jurnalistul Lloyd Vogel trebuie să îi ia un interviu starului american de televiziune Fred Rogers. Deși Vogel și-a pus în cap să îl demaște pe Rogers ca fiind o persoană falsă, deloc asemănătoare celei de la televizor, cei doi ajung să se împrietenească.

Pentru rolul în acest film, Tom Hanks a fost nominalizat pentru premiul Oscar.

Fiicele doctorului March / Little Women

Un film nominalizat pentru şase premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film al anului, cea mai bună actriţă în rol principal şi cea mai bună actriţă în rol secundar. Little Women este o ecranizare a romanului clasic cu acelaşi nume, scris de Louisa May Alcott. În rolurile principale: Meryl StreepEmma Watson, Saoirse RonanFlorence PughEliza Scanlen.

filmul urmăreşte viaţa surorilor Jo, Meg, Amy şi Beth March, în perioada Războiului Civil American. În centrul acţiunii se află Jo, care visează să devină scriitoare.

Păsări de pradă și Fantastica Harley Quinn / Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Un film cu supereroi DC, care are la bază benzile desenate despre echipa de supereroine Birds of Prey. După apariția ca Harley Quinn în Suicide Squad, actrița Margot Robbie joacă din nou acest rol. Personajul negativ, Black Mask, este jucat de Ewan Mcgregor.

Tovarășul Draculici / Drakulics elvtárs

Suntem în Ungaria anilor ’70 şi vampirii umblă printre noi! Dar nicio grijă: angajații serviciului de contraspionaj sunt pe urmele lor, și, pe lângă metodele și echipamentele obișnuite, sunt în stare să apeleze chiar și la usturoi. O Comedie cu umor negru şi multe întorsături de situație.

Latte and the Magic Waterstone / Latte & the Magic Waterstone

În acest film de animație, Latte este un arici căruia îi place să spună povești în care se prezintă pe sine ca pe un erou. Când pădurea e lovită de secetă și animalele trebuie să recupereze o piatră magică, Latte decide să plece în căutarea pietrei.

Lansarea în 12 februarie:

The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

John Densmore și Robby Krieger sunt singurii membri ai formației The Doors care încă mai trăiesc. Acest film Documentar prezintă un concert organizat de cei doi pentru a marca ceea ce ar fi fost a 70-a zi de naștere a lui Ray Manzarek, și el membru The Doors. Pe lângă secvențele din concert, în film sunt arătate și imagini de arhivă cu celebra trupă.

Filme cu premiera în 14 februarie:

Cazul lui Richard Jewell / Richard Jewell

Clint Eastwood este regizorul acestui film despre atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996. Atunci, o mulțime de vieți au fost salvate datorită vigilenței lui Richard Jewell, unul dintre cei care asigurau paza stadionului. Printre alții, în film joacă Olivia Wilde și Kathy Bates.

Dama de cupă / Dronningen / Queen of Hearts

În acest film produs în Danemarca, o femeie riscă să își piardă familia și cariera atunci când îl seduce pe fiul ei vitreg.

Emma

După versiunea din 1996 cu Gwyneth Paltrow și Ewan McGregor, apare în cinematografe o nouă ecranizare a romanului Emma de Jane Austen. acțiunea se petrece în Anglai secolului al XIX-lea. Emma Woodhouse este o tânără bogată și răsfățată, care se joacă de-a Cupido și încearcă să o cupleze pe prietena ei cu vicarul satului.

Insula fanteziilor / Fantasy Island

Acest film horror are la bază serialul omonim din anii 1970-1980. Mr. Roarke deține un complex turistic pe o insulă tropicală. În mod Misterios, el face ca fanteziile oaspeților săi să devină realitate. Atunci când ele se transformă, însă, în coșmaruri, turiștii trebuie să găsească un mod pentru a scăpa de pe insulă.

Degas: Passion for Perfection

Acest film Documentar face parte din seria Exhibition on Screen (rom.: Expoziţie pe ecran) şi este dedicat pictorului şi sculptorului Edgar Degas. O călătorie care ne duce de pe străzile Parisului până în sălile muzeului Fitzwilliam din Cambridge, al cărei colecţie de lucrări de Degas este cea mai reprezentativă din Marea Britanie. Documentarul permite accesul către unele lucrări prezentate rar publicului şi prezintă aspecte din viaţa lui Degas.

În cinematografe din 21 februarie:

Miami Bici

miami bici  - Filme noi în cinema și pe Netflix – februarie 2020 – În reluare pe veziONLINE

O Comedie produsă în România, cu Florin Piersic Jr., Matei Dima (Bromania) și Codin Maticiuc. Cel din urmă nu doar joacă în film, ci este și producător și scenarist. Vorbind despre conținutul filmului, Maticiuc spune că vedem „doi ţărănuşi care ajung în Miami şi intră într-o groază de probleme „.

Sonic the Hedgehog

Jim Carrey și James Marsden joacă rolurile principale în acest film care are la bază jocurile video Sonic the Hedgehog. Sonic este un arici albastru, venit din altă lume. Ajunge pe Pământ în timp ce se ascunde de forțe malefice care doresc să pună mâna pe el pentru a-i folosi viteza excepțională. După ce cauzează o pană de curent uriașă, Sonic este urmărit de armată și de Dr. Robotnik. În același timp, un polițist încearcă să îl ajute.

Tipografic Majuscul

tipografic - Filme noi în cinema și pe Netflix – februarie 2020 – În reluare pe veziONLINE
Tipografic Majuscul (Foto: microfilm)

Un film românesc regizat de Radu Jude, care a scris – alături de Gianina Cărbunariu – și scenariul. filmul prezintă două fire narative. Pe de-o parte, vedem povestea lui Mugur Călinescu: un adolescent din Botoșani, care, în perioada comunismului, a scris pe ziduri mesaje de protest. Cazul este unul real, prezentat așa cum apare el descris în documentele Securității. Celălalt fir narativ prezintă imagini din arhiva TVR, cu viața cotidiană din România anilor 1980.

Poți viziona din 28 februarie:

Chemarea străbunilor / The Call of the Wild

Harrison Ford joacă rolul principal în această ecranizare a îndrăgitului roman Chemarea străbunilor de Jack London. Buck este un câine din California care, după ce este furat, ajunge în Alaska. Este perioada goanei după aur din anii 1890 – iar Buck devine membru (și, ulterior, conducător) al unei echipe de câini de sanie.

colectiv

colectiv - Filme noi în cinema și pe Netflix – februarie 2020 – În reluare pe veziONLINE
colectiv

Acest Documentar al regizorului de origine română Alexander Nanau prezintă evenimentele care au avut loc în primul an după incendiul de la clubul Colectiv (2015) – și rezultatele anchetei realizate de Gazeta Sporturilor.

Just Mercy

Și acest film are la bază fapte reale. Avocatul Bryan Stevenson renunță la cazuri care îi aduc un profit mai mare, încercând să ajute persoane sărace și condamnate pe nedrept. Printre ele se numără și Walter McMillian, un bărbat afro-american condamnat pe nedrept la moarte, acuzat fiind că a ucis o femeie caucaziană în Alabama.

Omul invizibil / The Invisible Man

Un film science-fiction horror, inspirat din romanul Omul invizibil de H.G. Wells. Cecilia Kass este o femeie care a scăpat din relația violentă pe care o avea cu un cercetător bogat. Când acesta se sinucide, Cecilia moștenește o parte mare din averea acestuia – dar în curând ajunge să creadă că fostul ei partener nu este, de fapt, mort.

Il traditore / The Traitor

film Biografic despre viața lui Tommaso Buscetta, primul conducător al mafiei siciliene care s-a întors împotriva acestei organizații criminale.

Wendy

Acest film Fantastic este o nouă adaptare a romanului Peter Pan de J.M. Barrie. O fetiță este răpită și ajunge pe o insulă unde nu există timp și nimeni nu îmbătrânește. Noua ecranizare prezintă povestea de prietenie și de Dragoste dintre Wendy și Peter Pan.

Filme noi pe Netflix:

Și pe Netflix apar lunar filme noi. Dintre producțiile care vor fi adăugate în februarie, dorim să menționăm următoarele două filme originale Netflix:

Din 12 februarie: Tuturor băieților: P.S. Te mai iubesc și-acum / To All the Boys: P.S. I Still Love You

O Comedie Romantică pentru adolescenți, continuare a filmului Tuturor băieților pe care i-am iubit. Lara Jean și Peter nu se mai prefac că sunt un cuplu: acum chiar sunt împreună. În timp ce Lara Jean luptă cu multitudinea de noi sentimente, provocate de primul sărut, prima întâlnire Romantică etc., în viața ei reapare John, destinatarul uneia dintre vechile ei scrisori de Dragoste. Acum, tânăra are o mare dilemă: se poate să iubească doi băieți în același timp?

Din 28 februarie: All the Bright Places

all the bright places - Filme noi în cinema și pe Netflix – februarie 2020 – În reluare pe veziONLINE

Elle Fanning joacă rolul principal în acest film care are la bază romanul omonim scris de Jennifer Niven. Este povestea a doi adolescenți care încearcă să depășească problemele din trecut. Atunci când se cunosc, își schimbă unul altuia viața. filmul tematizează, de asemenea, impactul pe care îl poate avea o boală psihică asupra unei relații.

Lasă un comentariu (Feedback)

Acest site nu stochează niciun fișier pe serverul său. Tot conținutul este furnizat de terți neafiliați.