Ce se întâmplă?

🎭 2333 Vizualizări 💤 Raportează o eroare....

  • Trailer Youtube
  • netuTV
Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română

Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română

When government fails, we all pay the price.Feb. 28, 2020Romania109 Min.N/A
Rating-ul tău: 0
10 1 vote
Au distribuit acest Film/Episod Online3

 

Urmăreste filmul: Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română. Genurile acestui film sunt: . Poți vedea:

  Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română ONLINE sau îl poți descarca pentru a îl vedea Offline la cea mai bună calitate doar pe site-ul nostru.

Distribuie sau scrie parerea ta despre acest film!!

Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română
Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română

Rezumat...

  • Documentarul „Colectiv”, ce spune povestea primului an de după tragedia din clubul bucureștean în care și-au pierdut viața 64 de tineri, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Este primul documentar românesc selectat la festivalul de la Veneția. Lungmetrajele selectate pentru cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția au fost anunțate joi, într-o conferință de presă susținută de Paolo Baratta, președintele La Biennale di Venezia, și Alberto Barbera, directorul evenimentului. Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția are loc între 29 august și 7 septembrie.

     Premieră pentru istoria recentă a cinematografiei din România „Colectiv”, realizat de Alexander Nanau, marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei din România – potrivit organizatorilor festivalului, este primul documentar românesc selectat la Festivalul de Film de la Veneția. „Colectiv” este un documentar observațional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Filmul urmărește autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Potrivit unui comunicat citat de Mediafax, este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale. „Pentru că mi-am trăit viața între culturi și țări, nu am avut niciodată sentimentul că aparțin undeva. În noiembrie 2015, emoția a mii de oameni care strigau într-un glas «Colectiv» m-a făcut să vreau să înțeleg cum sunt construiți cei care se dedică dezvoltării comunității în care trăiesc. Am descoperit jurnaliști, whistleblowers, activiști care prin acțiunile lor au contribuit la demontarea unor minciuni dureroase pentru societate. La polul opus, am găsit oameni și sisteme care calcă în picioare demnitatea și viața însăși a celorlalți, din poziții de putere politică sau financiară, mințind și manipulând, pervertind adevărul și legea”, declară Alexander Nanau, regizorul documentarului. „Să fac parte din echipa acestui film a fost o experiență intensă și marcantă pentru mine. Să lucrezi alături de Alexander pe o temă atât de dificilă și într-o cheie estetico-cinematografică foarte solicitantă te îmbogățește. Însă, poate mai presus de asta, exorcizarea propriilor mei demoni de după trauma Colectiv, pe care lungul parcurs al realizării filmului într-un fel a reușit s-o facă, și procesul de cunoaștere directă și apoi de înțelegere dureroasă a felului bolnav în care funcționam ca societate sunt experiențe care m-au marcat în acești aproape patru ani”, spune Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din Colectiv. Mihai este colaborator artistic al proiectului și s-a alăturat echipei încă din faza de cercetare, la scurt timp după ce a fost externat. Filmul îi are ca protagoniști pe Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, una dintre victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului, Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac, echipa de jurnaliști de investigație de la Gazeta Sporturilor, Camelia Roiu, medic la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, Mariana Oprea (Tedy), unul dintre supraviețuitorii incendiului, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății. Efortul de producție a fost unul amplu, constând în 14 luni de filmare și 18 luni de montaj, implicând peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci țări și nouă naționalități.

In the aftermath of a tragic fire in a Romanian club, burn victims begin dying in hospitals from wounds that were not life threatening. A team of investigative journalists move into action uncovering the mass corruption of the health system and of the state institutions. Collective follows journalists, whistle blowers, and authorities alike. An immersive and uncompromising look into a dysfunctional system, exposing corruption, propaganda, and manipulation that nowadays affect not only Romania, but societies around the world.

 

   TAG-uri:

Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română
Film online: Colectiv – Collective (2019), film documentar online în limba Română
Titlu originalColectiv
Rating-ul IMDB8.3 4,694 voturi
Rating-ul TMDb8.1 40 voturi

Director

Actori

Titluri similare

Narcissister Organ Player (2018), online pe net subtitrat in limba Româna
Film Online: Heroes: Silence and Rock & Roll (2021), film Documentar online subtitrat în Română
Ieșirea prin magazinul de suveniruri (2010), film Documentar online subtitrat în Română
QT8: The First Eight (2019), film documentar online subtitrat în Română
Film Online: Prejudecăți programate – Coded Bias (2020), film Documentar online subtitrat în Română
Pavarotti (2019), film documentar online subtitrat în Română
Where’s My Roy Cohn? (2019), film documentar online subtitrat în Română
Rock and a Hard Place (2017), documentar online subtitrat in Româna
Ultimate Fights from the Movies (2002), film online subtitrat în Română
Film Online: Fulgere pe două roți (2015), film Documentar online subtitrat în Română
Film Online: After Porn Ends 2 (2017), film Documentar online subtitrat in Româna
They’ll Love Me When I’m Dead 2018, Online Subtitrat

TRIMITEȚI UN COMENTARIU

Nume *
Adăugați un nume de afișare
Email *
Adresa ta de email nu va fi publicată

Acest site nu stochează niciun fișier pe serverul său. Tot conținutul este furnizat de terți neafiliați.